Meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Mocht uw vraag er niet tussen zitten, neem dan contact met ons op.

Waar heeft u een vraag over?

Over het algemeen kunnen de lithium-ion batterijen net zo lang meegaan als de heftruck, of zelfs langer! Wij garanderen dat de CODA Energy Li-ion batterij u 3.000 volledige laad- en ontlaadcycli zal bieden en toch meer dan 70% van de bruikbare capaciteit zal garanderen.

De CODA Energy Li-ion-batterij wordt geleverd met een Battery Management Systeem (BMS). Wanneer de batterij volledig is opgeladen, wordt deze automatisch uitgeschakeld. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de batterij. De batterij geeft de voorkeur aan snel opladen. Opladen in de pauze is dus de nieuwe normale manier van werken met deze batterij.

De batterijen kunnen werken bij relatief extreme temperaturen, van min 20 graden tot maximaal 55 graden.

Nee, de prestaties van een heftruck mogen niet worden beïnvloed door plaatsing van de Li-ion batterij. De CODA Energy batterij is speciaal ontworpen als Li-ion-vervanging voor heftrucks met 4PzS-, 5PzS- en 6PzS-lood zuur batterijen en worden voorzien van het juiste contragewicht. Er is geen extra aanpassing nodig aan uw machine bij het vervangen van de Li-ion batterij , de specificaties van uw machine wijzigen niet.

Het Batterij Management Systeem (BMS) speelt een cruciale rol om de batterij te beschermen tegen over- en onderspanning en over- en ondertemperatuur. De BMS brengt ook de cellen in evenwicht. Dit systeem verzekert de levensduur van de batterij en verbetert de prestaties van de batterij. Ook het opladen is geoptimaliseerd en laad- en ontlaadcycli worden in het geheugen opgeslagen. De gegevens kunnen worden afgelezen op het display, pc of online met het optionele telematicasysteem.